CIASTO:
- 3 szklanki mąki pszennej
 - 1 szklanka ciepłej wody
 - 1 łyżeczka soli
 
- pojedynczy filet piersi kurczaka
 - 2 czerwone papryki
 - 10 dag pieczarek
 - 1 cebula
 - starty cheddar
 - sól
 - pieprz
 - papryka słodka w proszku
 
Ciasto przygotowujmy zgodnie z przepisem
Papryki przypiec w piekarniku lub nad palnikiem aby skórka się przypaliła i zmarszczyła. Skórkę obieramy a paprykę kroimy w drobną kostkę. Piersi oczyszczamy, kroimy w kostkę, smażymy na teflonowej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem podsmażamy. Pokrojone pieczarki także podsmażamy na patelni tak długo, aż cała woda wyparuje.Następnie kurczaka, paprykę i pieczarki mielimy w mikserze, niezbyt drobno.
Wykrojone krążki wypełniamy farszem. Gotujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut do czasu wypłynięcia.
Podajemy posypane ostrym cheddarem lub innym ulubionym serem.
Ale pomysłowe:) nie jadłam takich jeszcze, a bardzo chętnie wypróbuję, bo apetycznie wyglądają ;)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł ;d
OdpowiedzUsuń