piątek, 12 kwietnia 2013

Kurczak Corn




 Składniki:
  • 250 ml jogurtu greckiego
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 1  łyżeczka miodu
  • 1 podwójna pierś kurczaka
  •  sól
  •  pieprz
  • 3 szklanki płatków kukurydzianych
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
Jogurt wymieszać z musztardą i miodem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka pokroić na szerokie paski. Marynować w jogurcie i musztardzie przez co najmniej 1 godzinę (schłodzić w lodówce).
Płatki kukurydziane przełożyć do miseczki. Za pomocą tłuczka rozdrobnić płatki.
Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczać dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić delikatnie oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.




1 komentarz: