Składniki:
- 250 ml jogurtu greckiego
 - 2 łyżki musztardy dijon
 - 1 łyżeczka miodu
 - 1 podwójna pierś kurczaka
 - sól
 - pieprz
 - 3 szklanki płatków kukurydzianych
 - oliwa z oliwek
 
Jogurt wymieszać z musztardą i miodem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka pokroić na szerokie paski. Marynować w jogurcie i musztardzie przez co najmniej 1 godzinę (schłodzić w lodówce).
Płatki kukurydziane przełożyć do miseczki. Za pomocą tłuczka rozdrobnić płatki.
Zamarynowane kawałki kurczaka obtaczać dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skropić delikatnie oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
O jak pysznie!
OdpowiedzUsuń