niedziela, 28 kwietnia 2013

Kokosanki



 Składniki:
  • 50 g masła
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 50 g gorzkiej czekolady
Wykonanie:
W misce wymieszać jajka z cukrem- bez ubijania. Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do ostygnięcia. Połączyć wiórki z masą jajeczną, dolać ostudzone masło. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformować kopczyki i piec w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Pozostawić ciasteczka do ostygnięcia ponieważ lepiej będzie je później zdjąć z papieru.
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Każde ciasteczko zanurzyć w czekoladzie i przełożyć znów na papier do pieczenia, aby czekolada zastygła. Można schłodzić w lodówce by skrócić czas zastygania.






2 komentarze:

  1. Nominacja dla Ciebie w Liebster Blog Award. Zapraszam do zabawy: http://kurcze-spieczone.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń