poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Panierowany camembert na sałacie


Składniki:
  • 0,5 główki sałaty lodowej
  • 1 średni pomidor
  • 1 krążek sera camembert
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
Sałatę poszatkować, pomidora pokroić na półksiężyce. Krążek sera pokroić na trójkąty. Każdy z trójkątów obtoczyć najpierw w roztrzepanym na talerzyku jajku, a następnie w bułce tartej. Czynność powtórzyć, aby serek był dobrze opanierowany.Trójkąty smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż serek będzie chrupiący.
Usmażone serki układać na sałacie i pomidorach. Doprawić solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.




1 komentarz:

  1. Fajny pomysł z tą sałatką - zawszejadłam sam albo z żurwiną :)

    OdpowiedzUsuń