czwartek, 11 kwietnia 2013

Ciastka M&M'S


 Składniki:
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g masła
  • 75 g brązowego cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 1 opakowanie czekoladowych m&m's
 Wykonanie:
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do dużej miski. Masło pokroić w kostkę, rozpuścić w rondelku i odstawić do wystygnięcia. Ostudzone masło dodać do mąki, palcami wyrobić zacierkę. Następnie dodać brązowy cukier, jajko i mleko. Wyrobić gładkie i miękkie ciasto. Podzielić ciasto na porcję i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka będą zwiększać swoją objętość więc zależny zachować spore odstępy. W każdą porcję ciasta wbijamy delikatnie kilka czekoladowych draży.
 Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.




3 komentarze: