poniedziałek, 29 kwietnia 2013

Karmelizowane fiołki

Dla osób cierpliwych, zmobilizowanych....
mających lekkiego fioła....
na punkcie fiołków :)


Składniki:
  • dowolna ilość kwiatków fiołka
  • 1 białko
  • cukier puder
Wykonanie:
Białko ubijamy w miseczce. Każdy z płatków fiołka pokrywamy dokładnie białkiem- można wykorzystać mały pędzelek. Następnie obtaczamy kwiatek w cukrze pudrze. Układamy oprószone fiołki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozchylonymi płatkami do dołu. Suszymy fiołki w piekarniku w niskiej temperaturze i przy uchylonych drzwiczkach. Gdy fiołki wystygną delikatnie zdejmujemy je z papieru do pieczenia i przekładamy do słoiczka.




Embed_zhvynrqm4gkyxrmxykcd3vzeld3jxazz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz