piątek, 5 kwietnia 2013

Naleśniki z budyniu truskawkowego

 Składniki:
CIASTO:
  •  1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki mąki
  • 1 opakowanie budyniu truskawkowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka maku
  • olej do smażenia
NADZIENIE:
  • 1 opakowanie serka waniliowego
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 50 g mrożonych owoców leśnych
Wykonanie:
Mąkę, proszek budyniowy, jajka i mleko zmiksować na gładkie ciasto. Dodać łyżkę maku. Smażyć na rozgrzanym oleju naleśniki. Odsączyć nadmiar oleju ręcznikiem kuchennym.
Serek waniliowy wymieszać z cukrem wanilinowym. Owoce mrożone podgrzać w garnuszku lub mikrofalówce. 
Każdy naleśnik wypełnić serkiem, zwinąć w rulon i podawać z gorącymi owocami.



4 komentarze:

  1. Wyglądają fantastycznie! :) Kiedyś robiliśmy naleśniki z ciasta opartego na pomarańczach - polecamy!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ile wyszło naleśników z podanego przepisu? ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z podanych proporcji wyszło 5 naleśników (patelnia 21 cm)

      Usuń
  3. jakie fajne i ten kolorek cudny !! pychotka ;D

    OdpowiedzUsuń