środa, 18 września 2013

Zupa paprykowa

Czerwony,
Żółty,
Brąz..


 Składniki:
  • 2 czerwone papryki
  • 1 żółta papryka
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula czerwona
  • 0,75 litra bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • sól
  • pieprz
  • odrobina chilli
  • 1 łyżka masła
Wykonanie:
 Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na maśle. Dorzucić pokrojoną paprykę i pomidora. Dusić razem, aż warzywa zmiękną. Zalać bulionem. Dodać przyprawy. Gotować 2-3 minuty. Zmiksować na krem. Podawać z grzankami lub odrobiną śmietany.





Embed_mlbxaixdwhzr6exzldrz7uqakxs7nwzz

6 komentarzy:

  1. Idealna zupa na nadchodzące, chłodne dni! :) Jeśli masz ochotę zapraszam w moje skromne progi w odwiedziny. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczna zupa :) idealna na jesienny obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda obłędnie, muszę kiedyś zrobić podobną ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. czy ta zupka jest w postaci kremu??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zupę zmiksowałam ale były widoczne cząstki papryk. Można dodatkowo przetrzeć zupę przez sito lub użyć wiekszej ilości papryki aby krem był bardziej gęsty.

      Usuń
  5. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń