poniedziałek, 23 września 2013

Szpinakowe papryki z jajkiem

Sezon paprykowy.
Zielony i czerwony :)

 Składniki:
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki zielone
  • 2 woreczki ryżu białego
  • 100 g mrożonego szpinaku
  •  4 jajka A
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Papryki umyć, przekroić na pół i wydrążyć. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Czosnek podsmażyć na patelni, dodać szpinak i smażyć aż woda odparuje. Szpinak wymieszać z ugotowanym ryżem. Nadziać papryki zostawiając nieco miejsca od góry. Papryki włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 15 minut. Następnie na każdą paprykę rozbić jajko i ponownie zapiekać, aż jajko nie zetnie sie.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz