wtorek, 3 września 2013

Zapiekane tosty z blue cheese

Jesień stoi już za rogiem....



 Składniki:
  • 50 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 15 g żółtego startego sera
  • 1 jajko
  • 100 ml śmietany 12%
  • 8 kromek chleba tostowego
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • suszone zioła
  • 2 łyżki masła
Wykonanie:
 Kromki chleba zrumienić na rozgrzanym maśle. Przekroić na trójkąty. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Poukładać trójkąty tak by na siebie nachodziły. W miseczce wymieszać ze sobą śmietanę, żółty ser, jajko i przyprawy. Zalać poukładane kromki. Pokruszyć ser pleśniowy i zapiekać w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 160 stopni.




1 komentarz: