piątek, 20 września 2013

Faszerowane parówki

Otchłań lodówki...
coś...
z niczego.



 Składniki:
  • 3 parówki dobrej jakości (u mnie Berlinki classic)
  • 0,5 małej zielonej papryki
  • 0,5 małej czerwonej papryki
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 1 łyżka masła
  •  starty żółty ser
  • sól
  • pieprz

 Wykonanie:
Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. Parówki rozciąć wzdłuż nie przecinając do końca. Napełnić parówki farszem lekko rozchylając połówki.
Zapiekać w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec posypać żółtym serem.







Embed_hldcxaxps3qyr3jj0hatomdnwh7jeazzEmbed_mlbxaixdwhzr6exzldrz7uqakxs7nwzz



4 komentarze:

  1. Nie przepadam za parówkami, ale w Twojej wersji wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wyglądają. Fajne, pomysłowe danie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie paróweczki inaczej :) Pomyślałam nie raz o nadzianiu serem ale warzywami nie, super pomysł. Napewno skorzystam z przepisu przy okazji jakiegoś śniadanka :)

    OdpowiedzUsuń