piątek, 27 września 2013

Jabłeczniki z budyniową czapą

Na rozgrzanie.
Ciepłe jabłko.


 Składniki:
  • 50 g biszkoptów
  • 20 g masła + 1 łyżka
  • 4 jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka miodu
  • 1 budyń waniliowy
  • 0,75 szklanki mleka
Wykonanie:
Biszkopty zmielić blenderem na proszek.Odłożyć nieco do dekoracji. Masło rozpuścić. Dodać do biszkoptów i wymieszać. W salaterkach wyłożyć dno i schować do lodówki by spód nieco stwardniał.

Jabłka obrać, pokroić w kostkę. Smażyć na łyżce masła z dodatkiem miodu i cynamonu, aż zmiękną.
Budyń przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu jednak zmniejszyć ilość mleka.
Jabłka wykładać na biszkoptowy spód, zalać budyniem. Posypać odłożonymi biszkoptami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz