Jesień stoi już za rogiem....
 Składniki:
- 50 g niebieskiego sera pleśniowego
 
- 15 g żółtego startego sera
 
- 1 jajko
 
- 100 ml śmietany 12%
 
- 8 kromek chleba tostowego
 
- sól
 
- pieprz
 
- papryka w proszku
 
- suszone zioła
 
- 2 łyżki masła 
 
Wykonanie: 
 Kromki chleba zrumienić na rozgrzanym maśle. Przekroić na trójkąty. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Poukładać trójkąty tak by na siebie nachodziły. W miseczce wymieszać ze sobą śmietanę, żółty ser, jajko i przyprawy. Zalać poukładane kromki. Pokruszyć ser pleśniowy i zapiekać w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 160 stopni.
 
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuń