Czerwony,
Żółty,
Brąz..
Żółty,
Brąz..
- 2 czerwone papryki
 - 1 żółta papryka
 - 1 pomidor
 - 1 ząbek czosnku
 - 1 mała cebula czerwona
 - 0,75 litra bulionu warzywnego
 - 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
 - sól
 - pieprz
 - odrobina chilli
 - 1 łyżka masła
 
Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na maśle. Dorzucić pokrojoną paprykę i pomidora. Dusić razem, aż warzywa zmiękną. Zalać bulionem. Dodać przyprawy. Gotować 2-3 minuty. Zmiksować na krem. Podawać z grzankami lub odrobiną śmietany.

Idealna zupa na nadchodzące, chłodne dni! :) Jeśli masz ochotę zapraszam w moje skromne progi w odwiedziny. :)
OdpowiedzUsuńSmaczna zupa :) idealna na jesienny obiadek :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie, muszę kiedyś zrobić podobną ;-)
OdpowiedzUsuńczy ta zupka jest w postaci kremu??
OdpowiedzUsuńZupę zmiksowałam ale były widoczne cząstki papryk. Można dodatkowo przetrzeć zupę przez sito lub użyć wiekszej ilości papryki aby krem był bardziej gęsty.
UsuńDzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuń