czwartek, 8 listopada 2012

Kolorowy omlet

Lepsza wersja jajecznicy, ale równie szybka i łatwa!
Akurat w tym zestawieniu omlet trafił na stół jako kolacja :) 



Składniki:
- 2 jajka
-rukola
- ser feta
- kilka suszonych pomidorów
- kapary
-sól i pieprz

Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy aby napowietrzyć masę. Mieszamy z żółtkami i przyprawiamy. Fetę kroimy w kostkę, pomidory w paseczki i rozdzielamy rukole na mniejsze części. Na patelnie wylewamy masę jajeczną. Gdy boki zaczną się ścinać układamy na wierzchu pokrojone wcześniej składniki. Smażymy do momentu ścięcia się jajek. Można także włożyć patelnię na kilka minut do piekarnika jeśli mamy problem z związaniem się jajka ze składnikami. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Prosto i smacznie..
    Zapraszam do zabawy
    http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/11/1010-liebster-award.html

    OdpowiedzUsuń
  2. jajka i rukola! najlepsze połączenie ever:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super! Mniam. :) U mnie też dziś był omlet.

    OdpowiedzUsuń