Składniki:
- 500 ml wrzątku (kawa) + 100 ml( żelatyna)
 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
 - 2 łyżeczki cukru
 - 100 g serka mascarpone
 - 100 ml śmietany kremówki
 - laska wanilii lub cukier wanilinowy
 - 2 łyżeczki żelatyny
 - gorzka czekolada do dekoracji
 
Kawę rozpuścić w wrzątku, dodać cukier. Mieszać do czasu, aż się rozpuści. W małej miseczce rozpuścić żelatynę w 100 ml wody. Dolać do przestudzonej kawy. Dokładnie wymieszać. Przelać kawę do kieliszków. Umieścić w lodówce.
Śmietanę kremówkę ubić, połączyć z serkiem. Dodać ziarna wanilii lub cukier wanilinowy. Gdy galaretka stężeje ozdobić galaretki, oprószyć czekoladą.

anielskieprzysmaki.pl-uwielbiam kawkę.Pozdrawiam Monika
OdpowiedzUsuńZrobiłaś mi smaka, idę zrobić kawę:)
OdpowiedzUsuńGalaretka kawowa - świetny pomysł! Nie wpadłabym na coś takiego :)
OdpowiedzUsuń