poniedziałek, 17 czerwca 2013

Panierowane krewetki

 Może i robaki.
Może i kurczak.
Każdy wie swoje.

:)


 Składniki:
  • 15 dag krewetek tygrysich
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa India Bombay Masala
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
Wykonanie:
Krewetki dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Jajko rozbełtać w miseczce. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Krewetki oprószyć solą, pieprzem i odrobiną   przyprawy India. Każdą krewetkę zamoczyć w jajko, następnie w bułce tartej. Smażyć krewetki na złoty kolor na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Ketchup i majonez wymieszać i podawać do krewetek.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz