Przepis nieco zmodyfikowany o dodanie polędwicy drobiowej i pietruszka zamiennie z kolendrą. 
Składniki:
- 1 jajko
 - 2-3 łyżki mąki
 - mały pęczek natki pietruszki
 - 1 papryczka chilli czerwona
 - 6 plasterków polędwicy drobiowej
 - 4 łyżki kukurydzy
 - sól i pieprz
 - olej do smażenia
 
Jajko roztrzepać w misce na puszystą pianę. Dodać przesiana mąkę i dobrze wymieszać, aby nie zostawić grudek. Polędwice, natkę i papryczkę pokroić. Dodać do ciasta wszystkie składniki:kukurydzę, natkę, chilli i polędwicę.Wszystko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. 2/3 objętości powinny stanowić składniki, które dodawaliśmy, a 1/3 samo ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Nabierając masę łyżką kłaść na olej i smażyć do zrumienienia.
,,Kurs gotowania z Gordonem Ramsayem"

Robię podobne ale z piersi z kurczaka:)
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają tak wiosennie:)
OdpowiedzUsuńsuper wyglądają :)
OdpowiedzUsuńA to jest przepis na ile osób/ placków? :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńLena, usmażyłam 7 placuszków. Masę nabierałam łyżka stołową i na patelni spłaszczając delikatnie nadawałam kształt placka.
OdpowiedzUsuńSmażyłam jest bardzo dobre.
OdpowiedzUsuńślicznie wyglądają te placuszki
OdpowiedzUsuń