wtorek, 26 lutego 2013

Kurczak w curry

Składniki:
  • 1 podwójny filet piersi kurczaka
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 5 łyżeczek curry
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • sok z połowy cytryny
Wykonanie:
Filety z kurczaka oczyścić i pokroić w paseczki. Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać jogurt naturalny z curry, papryką pieprzem i solą. Kurczaka przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Wycisnąć sok z połowy cytryny. Owinąć folią spożywczą i chłodzić przez 5-6 godzin lub przez noc.  Zamarynowanego kurczaka smażyć na łyżce oliwy z oliwek. Podawać z ryżem lub kuskusem. 


1 komentarz:

  1. Za fajne przepisy i włoską kuchnię...
    Nominuję Twój blog do liebster blog.
    Zapraszam do siebie.Pozdrawiam Marta

    OdpowiedzUsuń