piątek, 1 lutego 2013

Francuskie tosty czekoladowe

Przepis KUCHENNEJ PÓŁECZKI ,,Czekolada"
 Składniki:
  • 50 g czekolady deserowej
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • kromki chleba tostowego
  • dżem malinowy
  • masło do smażenia
Wykonanie:
Czekoladę połamać na drobne kawałki i zalać w rondelku mlekiem. Powoli podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Lekko przestudzić. W misce ubić jajko na puszystą masę, dodać ciepłe mleko i dalej ubijać. Z kromek chleba odkroić skórkę. Przekroić na pół każdą kromkę. Na patelni rozpuścić masło. Każdy trójkąt zamoczyć w ubite masie i smażyć na maśle, aż tosty będą chrupiące. Podawać z dżemem i bitą śmietaną.
 

1 komentarz:

  1. francuskie tosty, pycha! czekoladowa wersja mocno do mnie przemawia :))

    OdpowiedzUsuń