Przepis KUCHENNEJ PÓŁECZKI ,,Czekolada"
 Składniki:
- 50 g czekolady deserowej
 - 150 ml mleka
 - 1 jajko
 - kromki chleba tostowego
 - dżem malinowy
 - masło do smażenia
 
Czekoladę połamać na drobne kawałki i zalać w rondelku mlekiem. Powoli podgrzewać, aż czekolada się rozpuści. Lekko przestudzić. W misce ubić jajko na puszystą masę, dodać ciepłe mleko i dalej ubijać. Z kromek chleba odkroić skórkę. Przekroić na pół każdą kromkę. Na patelni rozpuścić masło. Każdy trójkąt zamoczyć w ubite masie i smażyć na maśle, aż tosty będą chrupiące. Podawać z dżemem i bitą śmietaną.
francuskie tosty, pycha! czekoladowa wersja mocno do mnie przemawia :))
OdpowiedzUsuń