Składniki:
- 250 g truskawek
 - 500 ml śmietany kremówki
 - sok z 1 pomarańczy
 - kilka biszkoptów
 - 2 łyżeczki cukru pudru
 
Śmietanę kremówkę ubijamy z 1 łyżeczką cukru pudru. Kilka truskawek odkładamy do dekoracji, a resztę miksujemy na mus z 1 łyżeczką cukru pudru. Sok z pomarańczy przelewamy do miseczki i maczamy w nim biszkopty. W pucharkach układamy warstwami: namoczone biszkopty, śmietana, zmiksowane truskawki, śmietana. Pierwszą warstwę śmietany można zastąpić np. śmietankowym budyniem.
Na koniec odłożone truskawki kroimy w plasterki i układamy dookoła krawędzi. Podajemy schłodzone.
piękny deser:)
OdpowiedzUsuńAhh te truskawki ... piękny ten deser
OdpowiedzUsuń