niedziela, 20 stycznia 2013

ZAPIEKANE NALEŚNIKI

Składniki:
  • szklanka mleka
  • szklanka mąki
  • 0,5 szklanki wody
  • jajko
  • sól
  • łosoś wędzony
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • kula mozzarelli
  • olej do smażenia
 Wykonanie:
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być dość płynne. Na patelni rozgrzewamy nieco oleju i smażymy cienkie naleśniki, które odsączamy z nadmiaru tłuszczu. 
Rozmrożony szpinak odciskamy dokładnie i rozprowadzamy na każdym naleśniku. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i dokładamy do szpinaku. Naleśniki składamy na 4 części, posypujemy rozdrobnioną mozzarellą i zapiekamy w piekarniku póki ser się nie rozpuści .





1 komentarz:

  1. Łosoś, szpinak i mozzarella to idealne połączenia :) Dotychczas jadłam je tylko z makaronem, ale pokusze się niebawem także i o naleśniki.

    OdpowiedzUsuń