- 4 łyżki cukru
 - 2 jajka
 - 6 łyżek maki pszennej
 - 1 łyżka kakao
 - śmietana kremówka
 - ulubiony dżem np. wiśniowy
 - cukier puder
 
Cukier i jajka utrzeć na puszystą, białą masę. Do masy przesiać mąkę i kakao. Delikatnie wymieszać. Masę wykładać łyżką na pergamin formując placuszki. Piec w piekarniku w 200 stopniach przez około 8 minut- ciasto musi być sprężyste. Pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić z odrobiną cukru pudru. Za pomocą rękawa cukierniczego i dowolnej końcówki na brzeg każdego placuszka nakładamy śmietanę. W środek placuszka nakładamy dżem. Przykrywamy drugim placuszkiem, który oprószamy cukrem pudrem.
aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Szana!