środa, 30 stycznia 2013

Gulasz drobiowy


Składniki:
  • 500 g filetów drobiowych
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 2 marchewki
  • 500 g kapusty białej
  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 cebule
  • papryka słodka w proszku 
  • szczypta curry
  • sól i pieprz
Wykonanie:
Filety pokroić w kostkę. Cebulę,marchew i ziemniaki obrać, oczyścić i także pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować. Do dużego garnka wlać pomidory. Dodać najpierw wszystkie warzywa. Następnie gdy ziemniaki będą półtwarde dodać kurczaka. Jeżeli dużo płynu wyparuje dolać wody. Doprawić słodką papryką, curry, solą i pieprzem. Można dodać też gotową mieszankę przypraw do gulaszu. Gdy warzywa i kurczak będą miękkie w razie potrzeby zagęścić gulasz np. mlekiem z mąką lub śmietanką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz