piątek, 11 stycznia 2013

Biskwity


Składniki:
  • 4 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 6 łyżek maki pszennej
  • 1 łyżka kakao
  • śmietana kremówka
  • ulubiony dżem np. wiśniowy
  • cukier puder
Wykonanie:
Cukier i jajka utrzeć na puszystą, białą masę. Do masy przesiać mąkę i kakao. Delikatnie wymieszać. Masę wykładać łyżką na pergamin formując placuszki. Piec w piekarniku w 200 stopniach przez około 8 minut- ciasto musi być sprężyste. Pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić z odrobiną cukru pudru. Za pomocą rękawa cukierniczego i dowolnej końcówki na brzeg każdego placuszka nakładamy śmietanę. W środek placuszka nakładamy dżem. Przykrywamy drugim placuszkiem, który oprószamy cukrem pudrem.

1 komentarz: