czwartek, 13 grudnia 2012

Szybkie Croissanty

Propozycja na szybkie śniadanie dla zabieganych studentów i równie szybka kolacje dla zapracowanych:)
Croissanty można łatwo kupić w każdej piekarni czy markecie zamiast nudzącej się bułki.
A dla lubiących Slow Food: może sami spróbujecie je upiec?
Miejmy nadzieję, że i ja znajdę kiedyś na to czas;)

Składniki:
- rogaliki croissant
- żółty ser
- szynka (polędwica sopocka)
- ketchup
- przyprawy

Wykonanie:
Rogaliki przecinamy na pół. Szynkę i ser kroimy w paski. Rogaliki w środku smarujemy ketchupem  i doprawiamy ulubionymi przyprawami( bazylia i zioła prowansalskie). Składamy rogaliki i zapiekamy w piekarniku lub mikrofalówce z grillem, aż do rozpuszczenia się sera i zrumienienia wierzchu.
Super proste, super smaczne!




6 komentarzy:

  1. nigdy jeszcze ich nie jadłam, chociaż wyglądają obłędnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Śniadanko pycha i na dodatek błyskawiczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. z serem i szynką - moja ulubiona wersja :)

    OdpowiedzUsuń
  4. yhm, croissanty są pyszne!
    A ja się pokusiłam-zrobiłam domowe ciasto francuskie i croissanty-nie miały jakiegoś mega super kształtu, ale też dobre były ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. moje zawsze się przypiekają i po iluś próbach zrezygnowałam z domowego pieczenia crossantów:)

    OdpowiedzUsuń