sobota, 1 grudnia 2012

Baby szpinak z kurczakiem mango

Filety z kurczaka zamarynowałam tym razem w gotowym dressingu mango z serii angielskich sosów Sussex Valley- Spice&Mango. W ofercie sosów znajdziemy także Barbecue, Chilli &Ginger, sos Cesare itp.




Składniki:
- opakowanie szpinaku baby
- 2 pomidory
- 1 papryka czerwona
- filet z kurczaka
- kilka oliwek czarnych
- dressing Spice&Mango
- oliwa z oliwek

Wykonanie:
Pomidory kroimy na ćwiartki, oliwki na krążki i czerwona paprykę na słupki. Filety z piersi kroimy w paseczki i marynujemy przez godzinę w dressingu. Po tym czasie filety smażymy na oliwie z oliwek. Szpinak baby myjemy i układamy wszystkie składniki sałatki.



1 komentarz:

  1. proste, smaczne i pożywne :)

    pozdrawiam!
    szana-banana :-)

    OdpowiedzUsuń