czwartek, 6 marca 2014

Makaron z ostrym czerwonym pesto i szpinakiem


 Marynowane, malutkie papryczki chilli,
upolowane w Czechach
i jest moc :)



Składniki:

PESTO:
  • marynowane papryczki chilli
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka zalewy z papryczek
  • 1 łyżka sera ricotta
  • kilka orzechów włoskich
  • sól
  • odrobina cukru
  • 250 g makaronu np.rigatoni
  • świeży szpinak baby
Wykonanie:
Wszystkie składniki pesto przełożyć do miksera lub zblenderować. Jeśli pesto jest za gęste dodać oleju, jeśli za rzadkie można dodać więcej serka.
Makaron ugotować na pół-twardo, odcedzić, przełożyć do garnka lub miski. Do makaronu dodać pesto i dokładnie wymieszać tak, aby pesto oblepiło cały makaron. Na koniec dodać oczyszczony szpinak.







1 komentarz: