sobota, 29 marca 2014

Mus ,,Michałek"



Delikatnie...
Słodka sobota.

Inspiracja


 Składniki:
  • 400 ml śmietanki 36%
  • 100 g ciemnych Michałków
  • kilka białych Michałków  
Wykonanie:
Ciemne i białe Michałki   pokroić na kawałki. Część odłożyć do dekoracji.
Śmietankę wlać do garnuszka (trochę odlać aby ubić "czystą" śmietanę do dekoracji) i podgrzać na małym ogniu. Wrzucić pokrojone cukierki i mieszać, aż się rozpuszczą.
Zdjąć z palnika, przelać do miski i włożyć do lodówki na 5-6 godzin, aż masa mocno się schłodzi.
Zimna masę ubić na sztywno- w razie konieczności można dodać trochę śmietan-fix'u.
Mus przełożyć do kieliszków, udekorować cukierkami i bitą śmietaną.








2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie desery, a Twój jest prosty i na pewno bardzo pyszny :)

    OdpowiedzUsuń