czwartek, 27 marca 2014

Mielone w trzech kolorach


Żółty.
Zielony.
Czerwony.



Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 0,5 papryki żółtej
  • 0,5 papryki zielonej
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 1 jajko
  • 4 łyżka bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • olej do smażenia
Wykonanie:
Paprykę oczyścić i pokroić na drobną kostkę. Wymieszać mięso, paprykę, jajko, bułkę tartą. Dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dobrze połączyć masę, jeśli będzie zbyt kleista dodać więcej bułki tartej. Formować średniej wielkości klopsy delikatnie je spłaszczając. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz