środa, 10 lipca 2013

Młode czosnkowe ziemniaczki

Banalne.
Znak lata.
Słoneczne.


 Składniki:
  • 500 g młodych ziemniaków
  • pęczek koperku
  • czosnek w płatkach
  • sól
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i oskrobać (jeśli mają delikatną skórkę można oczyścić tylko szczoteczką). Gotować w osolonym wrzątku przez 15-20 minut, aż zmiękną. Odcedzić. Smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek do zrumienienia. Koperek posiekać. Posypać ziemniaczki koperkiem i przyprawić czosnkiem.






Ziemniaczki zawsze młode :) Fajnie by było...

 Jedzenie z muzyką w tle III



Alphaville- Forever Young

http://www.youtube.com/watch?v=t1TcDHrkQYg

4 komentarze:

  1. młode, młode-cuuudo <3 mam dzisiaj właśnie po raz 1szy na obiad ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Hmm... tego pomysłu z czosnkiem nie znałem. Będę musiał spróbować. Wyglądają smakowicie.

    Pozdrawiam i zapraszam również do siebie na kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. takie są najlepsze, przez cały rok nie jem ziemniaków ale takich to nie odpuszczę:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jutro będą u mnie na obiad:)

    OdpowiedzUsuń