Pochmurno.
Wietrznie.
Ciepły obiad.
Wietrznie.
Ciepły obiad.
Składniki:
- 500 g schabu
 - 1 kula mozzarelli
 - sól
 - pieprz
 - papryka słodka w proszku
 - ole rzepakowy
 
Schab pokroić i rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką z oby stron. Mozzarellę podzielić na tyle części ile plastrów schabu udało nam się pokroić.
Mozzarellę ułożyć na mięsie i zawijać w roladkę. Boki ,,spiąć" dokładnie wykałaczkami, aby ser nie wypływał podczas smażenia, lub żeby była to znikoma ilość :). Gotowe roladki smażyć na oleju na złoto z każdej strony. Gdy mięso obsmaży się na złoto patelnię można przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu, aż mięso w środku nie będzie surowe.
wyglądają pysznie:)
OdpowiedzUsuń