piątek, 12 lipca 2013

Roladki schabowe z mozzarellą

Pochmurno.
Wietrznie.
Ciepły obiad.


 Składniki:
  • 500 g schabu 
  • 1 kula mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka w proszku
  • ole rzepakowy
Wykonanie:
Schab pokroić i rozbić tłuczkiem na cienkie plastry. Każdy plaster oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką z oby stron. Mozzarellę podzielić na tyle części ile plastrów schabu udało nam się pokroić.
Mozzarellę ułożyć na mięsie i zawijać w roladkę. Boki ,,spiąć" dokładnie wykałaczkami, aby ser nie wypływał podczas smażenia, lub żeby była to znikoma ilość :). Gotowe roladki smażyć na oleju na złoto z każdej strony. Gdy mięso obsmaży się na złoto patelnię można przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu, aż mięso w środku nie będzie surowe.




1 komentarz: