poniedziałek, 15 lipca 2013

Koperkowe klopsiki

Aromatyczny zapach.
Delikatne.
Miękkie...

Inspiracja: przepisy.pl



Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • duży pęczek koperku
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
Mięso przenieść do miski, wbić jajko, dodać bułkę tartą, sól i pieprz. Dokładnie połączyć. Masa powinna być dość zwarta. Formować małe klopsiki. Obsmażyć na złoto na rozgrzanej oliwie z oliwek. Bulion zagotować. Dodać obsmażone klopsiki. Gotować około 15 minut.
Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Dodać do gotujących się klopsiki. W misce wymieszać mleko, śmietanę i mąkę. Wlewać powoli do bulionu ciągle mieszając, aż sos się zagęści.








Meat loaf- Anything for love




1 komentarz: