Dla Nutelli...
wszystko!
wszystko!
Inspiracja:,,108 przepisów na rodzinne spotkania"
Składniki:
- 120 g mielonych migdałów
 - 200 g cukru pudru
 - 3 białka
 - 1 łyżka cukru
 - odrobina soli
 - Nutella
 
Cukier puder przesiać do miski. Dodać zmielone migdały. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do białek dodać łyżkę cukru i miksować, aż masa stanie się lśniąca i gęsta. Do białek delikatnie porcjami dodać wymieszany cukier z migdałami.
Masę przełożyć do szprycy. Wyciskać małe porcję zachowując odstępy. Odstawić na 20 minut. Piec 20 minut w 150 stopniach. Ostudzić.
Ostudzone makaroniki posmarować Nutellą i skleić.
Ładne, moje pierwsze makaroniki były bardziej ku przestrodze :) Ale się nie poddaję
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają, mniam:)
OdpowiedzUsuń