środa, 31 lipca 2013

Makaroniki z Nutellą

Dla Nutelli...
wszystko!

Inspiracja:,,108 przepisów na rodzinne spotkania"


 Składniki:
  • 120 g mielonych migdałów
  • 200 g cukru pudru
  • 3 białka
  • 1 łyżka cukru
  • odrobina soli
  • Nutella
Wykonanie:
Cukier puder przesiać do miski. Dodać zmielone migdały. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do białek dodać łyżkę cukru i miksować, aż masa stanie się lśniąca i gęsta. Do białek delikatnie porcjami dodać wymieszany cukier z migdałami.
Masę przełożyć do szprycy. Wyciskać małe porcję zachowując odstępy. Odstawić na 20 minut. Piec 20 minut w 150 stopniach. Ostudzić.
Ostudzone makaroniki posmarować Nutellą i skleić.






2 komentarze:

  1. Ładne, moje pierwsze makaroniki były bardziej ku przestrodze :) Ale się nie poddaję

    OdpowiedzUsuń