poniedziałek, 1 lipca 2013

Schabowe pod niebieską pierzynką

Już jestem.
Trochę przerwy.
Wyczerpana.


Składniki:
  • 500 g schabu
  • 100 g sera gorgonzola
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Schab pokroić w plastry. Przyprawić i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek. Ser pokroić w kawałki.
Obsmażone mięso przenieść do naczynia żaroodpornego. Ułożyć ser. Pokrojone w plasterki pomidorki i zapiekać w piekarniku przez 15 minut.





Jedzenie z muzyką w tle III

Cały świat w niebieskich barwach

,,.....Bump Blue Magic and eat blue cheese...''
,,....Zderzyć się z niebieską magią i jeść niebieski ser..."

Spider Loc- Blue-tiful World





2 komentarze:

  1. fajny pomysł, bardzo nietypowe podejście do schabowego:D

    OdpowiedzUsuń