Samki lata...
Czas na urlop
i leniucha :D
Czas na urlop
i leniucha :D
Składniki:
- 300 g mąki
 - 150 g masła
 - 150 g cukru
 - 3 łyżki mielonych migdałów
 - 200 g malin
 - 200 g wiśni drylowanych
 - 100 g czerwonej porzeczki
 - cukier do zasypania owoców
 
Wszystkie owoce zasypać cukrem (w zależności od naszych gustów smakowych- wiadomo im więcej tym słodsze owoce). Odstawić. W misce zagnieść mąkę, masło, cukier i migdały na tzw. zacierkę. Naczynie żaroodporne wypełnić zasypanymi cukrem owocami. Wierzch posypać kruszonką formując większe lub mniejsze bryłki. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
pycha:)
OdpowiedzUsuń