piątek, 26 lipca 2013

Crumble z czerwonymi owocami

 Samki lata...
Czas na urlop
i leniucha :D



 Składniki:
  • 300 g mąki
  • 150 g masła
  • 150 g cukru
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 200 g malin
  • 200 g wiśni drylowanych
  • 100 g czerwonej porzeczki
  • cukier do zasypania owoców
Wykonanie:
Wszystkie owoce zasypać cukrem (w zależności od naszych gustów smakowych- wiadomo im więcej tym słodsze owoce). Odstawić. W misce zagnieść mąkę, masło, cukier i migdały na tzw. zacierkę. Naczynie żaroodporne wypełnić zasypanymi cukrem owocami. Wierzch posypać kruszonką formując większe lub mniejsze bryłki.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.






1 komentarz: