wtorek, 16 lipca 2013

Czosnkowo-cytrynowe krewetki

Ten miły kaprys na twarzy...
Cytrynowy wygląd ...

Inspiracja: Moje Smaki życia
 

 Składniki:
  • 300 g krewetek 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 50 ml białego wina
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek lub pietruszka
Wykonanie:
Krewetki rozmrozić. Czosnek obrać i wycisnąć. Zetrzeć skórkę z cytryny, następnie wycisnąć sok bez pestek. Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucić krewetki.Smażyć często mieszając około minutę. Dodać czosnek, wino i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 2-3 minuty, aż sos się trochę zredukuje. Posypać skórką cytrynową. Szczypiorek posiekać i dorzucić do krewetek. Podawać gorące najlepiej z chrupiącym pieczywem.







Jedzenie z muzyką w tle III 

Lemon- Napraw

1 komentarz: