czwartek, 16 stycznia 2014

Drobiowe szaszłyki

Kurczak ,, na okrągło".



Składniki:
  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki zielonej
Wykonanie:
Paprykę oczyścić, pokroić w kwadraty.
Pierś zmielić w maszynce lub rozdrabniaczu. Dodać jajko, sól, pieprz do smaku i bułkę tartą ( w takiej ilości, aby masa była zwarta, niezbyt lepka). Formować małe pulpeciki.
Pulpeciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ponabijać na przemian z papryką na patyczki. Podawać z sosami.





4 komentarze:

  1. Nominowałam Cię do Liebster Blog Award :)
    Więcej informacji tutaj: http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/blog-award.html
    Pozdrawiam serdecznie! :)))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm...pyszka:-) zrobie takie na obiad.:-)

    OdpowiedzUsuń