Kurczak ,, na okrągło". 
Składniki:
- 1 filet z piersi kurczaka
 - 1 jajko
 - bułka tarta
 - sól
 - pieprz
 - olej do smażenia
 - 0,5 papryki czerwonej
 - 0,5 papryki zielonej
 
Paprykę oczyścić, pokroić w kwadraty.
Pierś zmielić w maszynce lub rozdrabniaczu. Dodać jajko, sól, pieprz do smaku i bułkę tartą ( w takiej ilości, aby masa była zwarta, niezbyt lepka). Formować małe pulpeciki.
Pulpeciki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ponabijać na przemian z papryką na patyczki. Podawać z sosami.
smacznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Liebster Blog Award :)
OdpowiedzUsuńWięcej informacji tutaj: http://iinspiracje-kulinarne.blogspot.com/2014/01/blog-award.html
Pozdrawiam serdecznie! :)))))
Smakowite szaszłyki :)
OdpowiedzUsuńMmmm...pyszka:-) zrobie takie na obiad.:-)
OdpowiedzUsuń