czwartek, 6 listopada 2014

Ziemniaczana zupa MasterChefa


Co u studenta w lodówce piszczy....



Składniki:
  • 4 ziemniaki
  • 3 jabłka
  • 3 plastry boczku
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • majeranek
  • sól
Wykonanie:
Ziemniaki i jabłka obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę, ugotować w osolonym wrzątku. Jabłka pokroić na ćwiartki. Obtoczyć dokładnie w łyżce oliwy z oliwek i majeranku. Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Plastry boczku upiec w piekarniku na chrupko.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałej oliwie z oliwek.
Cebulę i jabłka dodać do gotujących się ziemniaków. Wszytko zmiksować na gładki krem.
Podawać z chipsami z bekonu.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz