poniedziałek, 20 stycznia 2014

Piernikowa kawa


Taki piernik!

Inspiracja


 Składniki:
  • 200 ml mleka
  • 50 ml espresso
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika (bez maki np. Kamis)
  • kilka ciasteczek korzennych
  • bita śmietana
Wykonanie:
Mleko podgrzać. Dodać przyprawę do piernika. Dokładnie wymieszać. Dodać przygotowane wcześniej espresso. Wymieszać. Przelać do wysokiej szklanki. Udekorować bitą śmietaną, pokruszonym ciasteczkiem korzennym lub piernikiem.





3 komentarze:

  1. oj jej ale bym chciała taką wypić kawę:D:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Kawa wygląda na prawdę przepysznie :). Jeżeli chodzi o moją ulubioną kawę, to zdecydowanie jest nią klasyczne espresso. Taka kawa pobudza mnie zawsze na początku każdego dnia. Podaję ją tylko w eleganckich filiżankach https://duka.com/pl/kawa-i-herbata/filizanki, które idealnie nadają się do serwowania różnych typów kawy. Filiżanka do kawy do nieodzowny dodatek każdego smakosza tego napoju. Doskonale podkreśla smak oraz wyjątkowość każdej chwili spędzonej przy degustacji kawy.

    OdpowiedzUsuń