piątek, 9 sierpnia 2013

Mini zakąski- idealne do piwa

Przy zimnym piwie...
W upalny wieczór...
Przy dobrym filmie ;)

 Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 dag żółtego sera
  • 10 dag salami
  • suszona bazylia
  • 3 łyżki ketchupu
  • żółtko
Wykonanie:
Ciasto rozłozyć na blacie. Posmarować ketchupem, posypać bazylią. Płat podzielić na 3 lub 4 części krojąc wzdłuż ciasta ( szerokość pasów w zależności od średnicy salami). Na każdej części ułożyć na całej długości plasterki salami i żółty ser. Pasy zrulować dokładnie ściskając ciasto. Rulony podzielić nożem na roladki. Posmarować rozbełtanym żółtkiem. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.









1 komentarz: