środa, 21 sierpnia 2013

Guesadillas z meksykańskim kopem

 Papryczka daje popalić!
W wersji łagodnej beż chilli :)


 Składniki:
  • 4 placki tortilli
  • 100 g pieczarek
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki białej
  • 1 pomidor
  • 1 papryczka chilli
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej
  • 150 g startego żółtego sera
Wykonanie:
Kurczaka pokroić w paseczki. Przyprawić. Podsmażyć na patelni. Papryki, pomidora i pieczarki pokroić. Dorzucić do kurczaka i dusić razem, aż woda odparuje i sos zgęstnieje.
Placek położyć na rozgrzaną suchą patelnię. Położyć żółty ser i nadzienie i znów trochę sera.
Placek złożyć na pół. Podgrzewać aż placek się zrumieni i ser dokładnie sklei połówki. Obrócić na drugą stronę. Zdjąć z patelni i podzielić na 4 części.

Podawać z sosem czosnkowym lub pomidorowym.






Embed_wcyj3ioalp0mjoqkptxiyvgnvvmmyqzz


3 komentarze:

  1. uwielbiam to danie!
    dziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
    www.cookplease.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Też uwielbiam. Chodzą za mną tortillki w tym wydaniu, oj chodzą ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe danie, muszę kiedyś zrobić w domu.

    OdpowiedzUsuń