poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Czekoladowe ciasto w 5 minut

Szybko.
Bez piekarnika i Rozsypywanej mąki ;)


 Składniki:
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • jajko
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą w miseczce. Rozlać do 2 lub 3 kokilek.
Umieścić w mikrofalówce- pojedynczo- ustawić moc mikrofalówki na najwyższą i piec przez 2-2,5 minuty. Można otworzyć mikrofalę w czasie pieczenia i sprawdzić ciasto patyczkiem. Chwilkę przestudzić i podawać z lodami, bitą śmietaną lub dżemem owocowym.












4 komentarze:

  1. Nie ma to jak szybkie czekoladowe ciasto! To mi się podoba ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. chciałabym to zrobic lecz nie mam mikrofali jak to przeliczyc na piekarnik/

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie próbowałam przygotować cista w piekarniku ;(
    Trzeba sprawdzać stan wyrośnięcia, aczkolwiek nie jestem pewna czy uda się przygotować ciasto w piekarniku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wiemjuz, wypróbowałam : 13 minut w 250 stopniach

      Usuń