sobota, 2 marca 2013

Pucharek z borówkami

Składniki:
  • krem budyniowy (przepis w linku, ale do pucharków zrobiłam pół porcji)
  • 200 g borówek amerykańskich
  • 50 g czekolady deserowej
  • 4 kruche ciastka czekoladowe np. pieguski
  • cukier puder do dekoracji
Wykonanie:
W każdym z 4 pucharków układamy składniki warstwami. Łyżeczkę przygotowanego kremu budyniowego, następnie układamy kruche ciasteczko(jeśli pucharek jest węższy można pokruszyć). Przykrywamy kolejną warstwą kremu. Czekoladę siekamy na spore kawałki i wykorzystujemy jako kolejna warstwa. Wszystko pokrywamy ostatnim piętrem-kremem budyniowym. Na wierzchu układamy umyte borówki i przysypujemy cukrem pudrem. 



1 komentarz:

  1. Niebo w gębie! Moja mama zawsze robiła ten krem do tortów. W deserze też musi smakować wspaniale.

    OdpowiedzUsuń