poniedziałek, 18 marca 2013

Tymiankowe roŻki

 Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 50 g masła
  • suszony tymianek
  • 2 ząbki czosnku
  •  2 łyżeczki soku z cytryny
Wykonanie:
Z ciasta francuskiego wyciąć dwa okręgi (lub jeden duży). Okrąg podzielić na 8 trójkątów, krojąc jak pizzę. Masło przełożyć do miseczki, dodać 2 łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny, tymianek i zmiażdżone ząbki czosnku. Dokładnie wymieszać, aż powstanie jednolite ziołowe masło.
Każdy z trójkątów posmarować masłem. Zwinąć trójkąty od strony szerszej w stronę stożka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 15 minut w 180 stopniach.


2 komentarze: