Składniki:
PASTA JAJECZNA
- 2 jajka
 - 1 łyżka majonezu
 - 1 łyżeczka musztardy stołowej
 - młody szczypiorek
 - sól, pieprz
 
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo ok. 7 minut. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Ugotowane jajka obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.
PASTA Z RZODKIEWKĄ
- 100 g kremowego twarożku
 - 3 małe rzodkiewki
 - szczypiorek
 - sól, pieprz
 
Twarożek dobrze wymieszać z miseczce, aby stał się puszysty i aksamitny. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Rzodkiewki oczyścić i pokroić w słupki. Do twarożku dodać rzodkiewki i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli twarożek jest bardzo gęsty można dodać łyżeczkę mleka.
Pyszne takie pasty :)
OdpowiedzUsuńbiorę jajeczną;)
OdpowiedzUsuń