piątek, 8 marca 2013

Pasty śniadaniowe vol.1


 Składniki:
PASTA JAJECZNA
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • młody szczypiorek
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo ok. 7 minut. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Ugotowane jajka obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem, musztardą i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem.

PASTA Z RZODKIEWKĄ
  • 100 g kremowego twarożku
  • 3 małe rzodkiewki
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Wykonanie:
Twarożek dobrze wymieszać z miseczce, aby stał się puszysty i aksamitny. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą i posiekać. Rzodkiewki oczyścić i pokroić w słupki. Do twarożku dodać rzodkiewki i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli twarożek jest bardzo gęsty można dodać łyżeczkę mleka.




2 komentarze: